Search

Privacy notice

PERSONAL DATA PRIVACY NOTICE TO DREAME MALAYSIA CUSTOMERS 

Dear valued customers,

This privacy notice for personal data (“Personal Data Privacy Notice”) is issued to all customers OK Mobile Sdn Bhd, pursuant to the statutory requirements of the Personal Data Protection Act 2010 (“PDPA”).

When you share your personal data with us, the data will be securely stored to enable us to communicate with you, provide fulfilment services, respond to your enquiries, send you product updates or promotions offered by OK Mobile Sdn Bhd and other purposes required to operate and maintain our service level to you. If you do not provide us with your personal data, or do not consent with this Personal Data Privacy Notice, we will not be able to effectively provide products and/or services to you, if at all.

We value your privacy and will not disclose any of your personal data to any third party without your consent except to 

  1. OK Mobile Sdn Bhd, our suppliers, business partners, appointed agents/ service providers, within or outside Malaysia, where necessary, that provide related products and/or services in connection with our business, 
  2. to whom we are compelled or required under the law to disclose to.  

You have the right to request for access to, request for a copy of, request to update or correct your personal data held by us. You have the right at any time to request us to limit the processing and use of your personal data. (for example, requesting us to stop sending you any marketing and promotional materials or contacting you for marketing purposes).

Your written request should be addressed to:

Address: OK Mobile Sdn Bhd, 149-151 Jalan Maharajalela, 50460 Kuala Lumpur.

Email : dreame@uniqbe.com

By submitting your personal data to us, you consent to us processing your personal data in accordance with this Personal Data Privacy Notice. We will also take it that all personal data provided by you is accurate and complete, and that none of it is misleading or out of date. You will promptly update us in the event of any change to your personal data.

We reserve the right to update and amend this Personal Data Privacy Notice from time to time. We will notify you of any amendments to this Personal Data Privacy Notice via announcements on our website or other appropriate means. If we amend this Personal Data Privacy Notice the amendment will only apply to personal data collected after we have posted the revised Personal Data Privacy Notice.

In accordance to Section 7(3) of the PDPA, this Personal Data Privacy Notice is issued in both English and Bahasa Malaysia. In the event of any inconsistencies or discrepancies between the English version and the Bahasa Malaysia version, the English version shall prevail.

 

PEMBERITAHUAN PRIVASI DATA PERIBADI KEPADA PELANGGAN UNIQBE MALAYSIA

Pelanggan yang dihormati,

Pemberitahuan privasi ini untuk data peribadi ("Pemberitahuan Privasi Data Peribadi") dikeluarkan kepada semua pelanggan OK Mobile Sdn Bhd, sesuai dengan syarat Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ("PDPA").

Apabila anda berkongsi data peribadi anda dengan kami, data akan disimpan dengan selamat untuk membolehkan kami berkomunikasi dengan anda, memberikan perkhidmatan penghantaran, menjawab pertanyaan anda, menghantar promosi yang ditawarkan oleh OK Mobile Sdn Bhd dan tujuan lain yang diperlukan untuk mengendalikan dan mengekalkan kami tahap perkhidmatan kepada anda. Sekiranya anda tidak memberikan data peribadi anda kepada kami, atau tidak bersetuju dengan Notis Privasi Data Peribadi ini, kami tidak akan dapat memberikan produk dan / atau perkhidmatan kepada anda dengan berkesan.

Kami menghargai privasi anda dan tidak akan mendedahkan data peribadi anda kepada pihak ketiga tanpa persetujuan anda kecuali untuk

  1. i) OK Mobile Sdn Bhd, pembekal kami, rakan niaga, ejen / penyedia perkhidmatan yang dilantik, di dalam atau di luar Malaysia, jika perlu, yang menyediakan produk dan / atau perkhidmatan yang berkaitan dengan perniagaan kami,
  2. ii) kepada siapa yang diperlukan di bawah Akta PDPA. 

Anda berhak untuk meminta akses, meminta salinan, meminta untuk mengemas kini data peribadi anda. Anda mempunyai hak pada bila-bila masa untuk meminta kami menghentikan penggunaan data peribadi anda. (contohnya, meminta kami berhenti mengirimkan bahan pemasaran dan promosi kepada anda atau menghubungi anda untuk tujuan pemasaran).

Permintaan bertulis anda harus ditujukan kepada:

Alamat: OK Mobile Sdn Bhd, 149-151 Jalan Maharajalela, 50460 Kuala Lumpur.

E-mel: dreame@uniqbe.com

Dengan menyerahkan data peribadi anda kepada kami, anda mengizinkan kami memproses data peribadi anda. Kami juga berpendapat bahawa semua data peribadi yang anda berikan adalah tepat dan lengkap, dan tidak ada data yang mengelirukan atau ketinggalan zaman. Anda akan segera memberitahu kami sekiranya terdapat perubahan pada data peribadi anda.

Kami berhak untuk mengemas kini dan mengubah Pemberitahuan Privasi Data Peribadi ini dari semasa ke semasa. Kami akan memberitahu anda mengenai sebarang perubahan pada Pemberitahuan Privasi Data Peribadi ini melalui pengumuman di laman web kami atau cara lain yang sesuai. Sekiranya kami mengubah Pemberitahuan Privasi Data Peribadi ini, pindaan hanya akan berlaku untuk data peribadi yang dikumpulkan setelah kami memposting Notis Privasi Data Peribadi yang telah disemak.

Sesuai dengan Seksyen 7 (3) PDPA, Notis Privasi Data Peribadi ini dikeluarkan dalam Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia. Sekiranya terdapat percanggahan antara versi Bahasa Inggeris dan versi Bahasa Malaysia, versi Bahasa Inggeris akan diguna pakai.

Date of issuance of this Personal Data Privacy Notice: 17 February 2021